Εξ αποστάσεως Ετήσιο Πρόγραμμα Ψυχολογίας για όλους από 450 μόνο 390 ευρώ σε 3 δόσεις!
Τα Προγράμματα Ψυχικής & Κοινοτικής Υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επιστημονικά υπεύθυνο τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ευστράτιο Παπάνη προσφέρουν το ετήσιο 600 ωρών πρόγραμμα Ψυχολογία για όλους /Psychology for All για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021!
Ετήσιο: 12 μήνες
Εγγραφές έως 30 Ιουνίου 2020!
Μοριοδοτούμενο 600 ωρών
με Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν/μίου Αιγαίου!
Ασύγχρονη μάθηση
12 ενότητες με διαδικτυακή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης!
Έχετε ερωτήσεις;
επικοινωνήστε στο 2103637366
Διδακτικές Ενότητες
1. Εξελικτική Ψυχολογία
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα γίνει αναφορά στη φάση της ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο είδος των μεταβολών που συντελούνται στις δομές, λειτουργίες και μορφές συμπεριφοράς του ατόμου κατά τα είκοσι πρώτα χρόνια της ζωής του, καθώς και στους παράγοντες που τις προκαλούν.
Η πορεία της ανάπτυξης χωρίζεται σε επιμέρους περιόδους. Ο συνήθης χωρισμός είναι σε πέντε περιόδους: α) προγεννητική ή ενδομητρική περίοδος – Εμβρυϊκή ηλικία (από τη σύλληψη ως τη γέννηση), β) βρεφική ηλικία (από τη γέννηση ως το 2ο έτος), γ) προσχολική ή πρώτη παιδική ή νηπιακή ηλικία (από το 3ο ως το 6ο έτος), δ) σχολική ή δεύτερη παιδική ηλικία (από το 7ο ως το 11ο έτος) και ε) εφηβική ηλικία (από το 11ο ως το 20ο έτος) (Παρασκευόπουλος, 1985:38).
Ειδικότερα, θα δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το α) τι μπορεί να κάνει το παιδί σε κάθε ηλικία και β) τι νιώθει το παιδί για ότι μπορεί να κάνει σε κάθε ηλικία, αναφορικά με τον γνωστικό και συναισθηματικό τομέα της ανάπτυξης του.
Επιμέρους Συνεδρίες: Α. Εισαγωγή στην Εξελικτική Ψυχολογία, Προγεννητική ή Ενδομητρική περίοδος – Εμβρυϊκή ηλικία (από τη σύλληψη ως τη γέννηση) – Γνωστική και Συναισθηματική Ανάπτυξη στην Βρεφική Ηλικία (από τη γέννηση ως το 2ο έτος) Β. Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη κατά την προσχολική ή πρώτη παιδική ή νηπιακή ηλικία (από το 3ο ως το 6ο έτος) Γ. Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη κατά τη σχολική ή δεύτερη παιδική ηλικία (από το 7ο ως το 11ο έτος) Δ. Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη κατά την εφηβική ηλικία (από το 11ο ως το 20ο έτος)
2. Εξελικτική Ψυχοπαθολογία
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα γίνει λόγος για την έννοια της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων, για τις βασικότερες συναισθηματικές, συμπεριφορικές και μαθησιακές τους δυσκολίες, καθώς και τις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και πρακτικές αντιμετώπισής τους.
Επιπλέον, θα γίνει αναφορά σε διάφορες διαταραχές, οι οποίες αποτελούν άξονες της Παιδοψυχιατρικής παιδιών και εφήβων, (κλινικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, νοητική υστέρηση, ψυχοκοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα κ.α.), σύντομη αναφορά για την αιτιολογία κάθε διαταραχής και για τους τρόπους παρέμβασης.
Επιμέρους Συνεδρίες: Α. Εισαγωγή στην Εξελικτική Ψυχοπαθολογία Β. Αποκλίνουσα συμπεριφορά – Προβλήματα συμπεριφοράς Γ. Πρακτικές αντιμετώπισης της αποκλίνουσας συμπεριφοράς στα σχολεία Δ. Η γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία
3. Έμφυλες Ταυτότητες & Σύγχρονες μορφές οικογένειας
Το Πρόγραμμα αποτελεί μια εισαγωγή στον τομέα της κοινωνιολογίας του φύλου και της οικογένειας. Σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιάσει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τους ορισμούς και τους παράγοντες διαμόρφωσης της έμφυλης και σεξουαλικής ταυτότητας. Έμφαση δίνεται στις θεωρίες του φύλου και της οικογένειας, στη διαμόρφωση και την εξέλιξη των οικογενειακών σχέσεων, στις σύγχρονες κοινωνίες και στην πολλαπλότητα των μορφών της οικογένειας στις σύγχρονες κοινωνίες. Όλα τα παραπάνω εξετάζονται σε σχέση με την ιδεολογία, τις διαφορές των φύλων καθώς και την χάραξη πολιτικής, όσον αφορά το θεσμό της οικογένειας.
4. Θετική Ψυχολογία
Η ενότητα έχει ως βασικό σκοπό να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές εισαγωγικές έννοιες και τα χαρακτηριστικά της Θετικής Ψυχολογίας, όπως τον τρόπο ορισμού της επιστήμης της Θετικής Ψυχολογίας, τις ρίζες της, τις αρχές της και τα πιστεύω της. Από που επηρεάστηκε η Θετική Ψυχολογία, με τι ασχολείται, ποια η προσέγγισή της και τι ακριβώς ερευνά.
Επίσης θα εξεταστούν, οι περιπτώσεις και ο τρόπος που εφαρμόζεται η Θετική Ψυχολογία, η συσχέτισή της με τα θετικά αλλά και με τα αρνητικά συναισθήματα και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών και των μεθόδων των θεραπευτικών της παρεμβάσεων σε διάφορα πεδία, όπως στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορές της Θετικής Ψυχολογίας σε σχέση με τους κλάδους της Ψυχανάλυσης και της Συμβουλευτικής.
Επιπρόσθετα θα αναφερθούν και θα αναλυθούν διάφορες ασκήσεις της Θετικής Ψυχολογίας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να μπορούν να τις εφαρμόζουν πρώτα στον ίδιο τους τον εαυτό και στη συνέχεια και στους μελλοντικούς τους πελάτες, ως Coaches.
5. Νοημοσύνη
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα γίνει αναφορά στη θεωρία Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner, θα αναφερθούν τα εννιά είδη νοημοσύνης και θα ακολουθήσει ο συσχετισμός της με την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι κυριότεροι ορισμοί και τα μοντέλα της συναισθηματικής νοημοσύνης καθώς και η σχέση της με τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα.
Θα γίνει λόγος για το ρόλο του σχολείου στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών και θα αναφερθούν τα κυριότερα εργαλεία μέτρησης της συναισθηματικής νοημοσύνης. Επιμέρους Συνεδρίες: Α. Πολλαπλή νοημοσύνη Β. Συναισθηματική νοημοσύνη – Τεστ αξιολόγησης.
6. Αυτοεκτίμηση
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα γίνει αναφορά στους κυριότερους ορισμούς της αυτοεκτίμησης, στις βασικότερες θεωρίες της και θα γίνει λόγος για την ανάπτυξη της Αυτοεκτίμησης κατά την Βρεφική, Παιδική και Εφηβική ηλικία. Επιπλέον, θα αναφερθούν οι κυριότεροι παράγοντες επιλογής ενός επαγγέλματος και θα παρατεθούν έρευνες και άρθρα που, εκτός των άλλων, αφορούν στην αυτοεκτίμηση των υιοθετημένων παιδιών, παιδιών με χωρισμένους γονείς καθώς και στη διαχείριση του πένθους.
7. Ψυχομετρικά τεστ
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα γίνει λόγος για την ψυχομετρία και τον τρόπο που αυτή ορίζεται, για τον τρόπο ορισμού των ψυχομετρικών οργάνων, τη στάθμισή τους καθώς και για τις κλίμακες ανίχνευσης αναπτυξιακών διαταραχών. Επιπλέον, θα γίνει αναφορά στο παιδικό ιχνογράφημα, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σχεδίασης στα παιδιά, στην εκτίμηση του πνευματικού τους επιπέδου μέσω των σχεδίων, στα στάδια της καλλιτεχνικής τους ανάπτυξης, στην αξιολόγηση των σχεδίων τους, καθώς και στο τεστ της οικογένειας. Τέλος, θα γίνει λόγος για την παιγνιοθεραπεία και τη δραματοθεραπεία, οι οποίες αποτελούν δύο πολύ αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τις συναισθηματικές και συμπεριφορικές ανησυχίες των παιδιών και των εφήβων.
Επιμέρους Συνεδρίες: Α. Ψυχομετρικά τεστ Β. Παιδικό ιχνογράφημα Γ. Παιγνιοθεραπεία Δ. Δραματοθεραπεία
8. Ειδική Αγωγή
Για την καλύτερη κατανόηση της Ειδικής Αγωγής, χρειάζεται να ορίσουμε την έννοια της αναπηρίας. Το φυσιολογικό διαφοροποιείται ανάλογα με την κάθε κοινωνική περίσταση (ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτικά). Στην προσπάθεια των ανθρώπων να κατανοήσουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζουν, ορίζονται διαφορετικά οι έννοιες του κανονικού και του ειδικού. Η κοινωνία προσδιορίζει στην πράξη τι είναι κανονικό και τι όχι, όταν δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της διαφορετικότητας και δεν προσαρμόζεται στις διαφοροποιήσεις. Κάθε εποχή και κάθε κοινωνία έχει τις δικές της αντιλήψεις για την αναπηρία.
Οι σύγχρονες κατευθύνσεις για τα άτομα με αναπηρία προβλέπουν: ανάπτυξη – διατήρηση δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και λειτουργικότητας στις δεξιότητες καθημερινής ζωής, αποϊδρυματοποίηση και ανάπτυξη δομών αυτόνομης διαβίωσης και πέρασμα από την Ειδική Αγωγή στη Ειδική Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Νόμο 3699/2008, που ισχύει σήμερα, «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) είναι το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ΕΕΑ. Η πολιτεία δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ΕΑΕ στους αναπήρους όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες».
Η ΕΑΕ επιδιώκει: α) την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, β) τη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη ή η επανένταξή τους στο γενικό σχολείο, όπου και όταν αυτό είναι δυνατόν, γ) την αντίστοιχη προς τις δυνατότητές τους ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην κοινωνική ζωή και στην επαγγελματική δραστηριότητα και δ) την αλληλοαποδοχή, την αρμονική συμβίωσή τους με το κοινωνικό σύνολο και την ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη.
9. Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
Η Επαγγελματική Συμβουλευτική είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του επαγγέλματος της συμβουλευτικής. Ο Προσανατολισμός εμφανίστηκε και καλλιεργήθηκε ως μια οργανωμένη σκέψη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα και η εφαρμογή του υλοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Στην εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν αρχικά και οι όροι: «Επαγγελματική καθοδήγηση, Οδηγητική, Επαγγελματική Εξερεύνηση και Επαγγελματικός Προσανατολισμός». Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται όροι, όπως: «Επαγγελματική Συμβουλευτική, Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, Αγωγή Σταδιοδρομίας, Επαγγελματική Διαπαιδαγώγηση, κλπ.
Η Συμβουλευτική με τον Προσανατολισμό είναι ένας ενιαίος θεσμός, που περιλαμβάνει διαδικασίες και μέτρα που στοχεύουν στο να βοηθήσουν το άτομο, αφού γνωρίσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του, να επιτύχει επιλογές τέτοιες, που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και αξιοποίηση του εαυτού του αλλά και για το γενικό καλό της κοινωνίας. Η διαδικασία της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής πραγματοποιείται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί πεδίο εφαρμογής πολλών επιστημών (Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής, Οικονομίας, Κοινωνιολογίας, κ.ά.), καθεμιά από τις οποίες τον προσεγγίζει από άλλη οπτική γωνία και δίνει έμφαση σε διαφορετικές διαστάσεις του (ψυχολογικές, παιδαγωγικές, οικονομικές, κοινωνικές, κ.ά.). Με λίγα λόγια ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός στοχεύει στην πλήρη ένταξη του ατόμου, με έναν παραγωγικό ρόλο στη κοινωνία, μέσω της διερεύνησης, της ενημέρωσης και της προετοιμασίας που διαθέτει. Ο ρόλος αυτός καλείται να συμπίπτει με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου και ασφαλώς να επιλέγεται από τον ίδιο. Η αυτογνωσία του ατόμου είναι αυτή που θα τον βοηθήσει στην επιλογή του επαγγέλματος. Έτσι, θα είναι σε θέση να απαντάει σε ερωτήσεις του τύπου ποια είναι τα ενδιαφέροντα του κ.ά.
Για τους λόγους αυτούς χρησιμοποιούνται τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και δυνατότητες, την προσωπικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη, τις επαγγελματικές πεποιθήσεις και την επαγγελματική κατάσταση του ατόμου. Οι απαντήσεις του, θα πρέπει να δίνονται μετά την πλήρη ανάλυση του εαυτού του. Όπως και να έχει όμως, αποκλειστική ευθύνη των επιλογών του έχει το ίδιο το άτομο.
10. Εργασιακή Ψυχολογία
Με τον όρο διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού εννοούμε τη χρησιμοποίηση διαφόρων ενεργειών, οι οποίες στοχεύουν στην αποτελεσματική διοίκηση των ανθρώπων μέσα σε ένα εργασιακό χώρο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ωφεληθεί το άτομο, η επιχείρηση και η κοινωνία. Μια επιτυχημένη στελέχωση βασίζεται στην εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού για την κατάλληλη θέση.
Στην ενότητα αυτή θα δούμε τρόπους και μεθόδους για τον σωστό προγραμματισμό του τμήματος των Ανθρώπινων Πόρων και πώς πρέπει να προσδιοριστούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Με άλλα λόγια, θα μελετήσουμε την τακτική που ακολουθείται για τη σωστή εκτίμηση του πλήθους και του είδους των θέσεων καθώς και η πρακτική σχεδιασμού/ ανάλυσης των θέσεων εργασίας.
Θα διερευνήσουμε την αξία της αποτελεσματικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, το οριστικό βήμα της οποίας είναι να αποφασιστεί ένας συνδυασμός μεθόδων επιλογής από τέσσερις παραμέτρους. Οι παράμετροι αυτές είναι η εγκυρότητα, η δικαιοσύνη, το πεδίο εφαρμογής και το κόστος. Μετά από τα στάδια αυτά λαμβάνεται και η τελική απόφαση για την πρόσληψη, που είναι στην ευχέρεια κάθε οργανισμού να έχει ακολουθήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς και ιεραρχικές δομές, ώστε να ορίζει ποιος θα έχει την τελική απόφαση. Στην ουσία η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού έγκειται στα προγράμματα, τις πολιτικές και τις πρακτικές που μπορούν να διοικήσουν το έμψυχο δυναμικό μιας επιχείρησης, αναδεικνύοντας το δυναμικό τους.
11. Ψυχολογία του Διαδικτύου
Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστεί η χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του Διαδικτύου, τόσο από τα παιδιά και τους έφηβους, όσο και από τους ενηλίκους στην ελληνική πραγματικότητα. Θα γίνει προσπάθεια να ορισθεί το φαινόμενο του εθισμού στο Διαδίκτυο και να αποδοθεί η έννοια της ψηφιακής ταυτότητας. Επιπλέον, θα αναδειχθεί ο επιπολασμός και το δημογραφικό προφίλ των εθισμένων στο Διαδίκτυο καθώς και τα εργαλεία διάγνωσής του. Τέλος, θα γίνει αναφορά στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
12. Ψυχολογία και Τέχνη
H εικαστική ψυχοθεραπεία (art therapy) ή ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης είναι ένα ευρύ, διεπιστημονικό πεδίο που αντλεί πρωτίστως από τους χώρους της ψυχολογίας και της τέχνης. Σαφώς, η συνύφανση των τεχνών και της θεραπευτικής αγωγής δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά υπάρχει εγγενές στις ανθρώπινες κοινωνίες. Όμως, η ανάπτυξη του επιστημονικού χώρου της εικαστικής ψυχοθεραπείας αποτελεί ουσιαστικά την απόληξη μιας μακράς ανθρώπινης παράδοσης που επηρεάζεται από τις πνευματικές και κοινωνικές εξελίξεις του 20ού αιώνα. (Malchiodi, 2003)
Η θεραπεία μέσω τέχνης, καθώς αποτελεί ένα μοντέλο θεραπείας με τη χρήση διάφορων μεθόδων, που ακουμπούν στην έκφραση και τη δημιουργία, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την έκφραση του θεραπευομένου μη λεκτικά, δηλαδή μέσα από το έργο του. Αυτό καθιστά τις θεραπείες μέσω τέχνης ιδανικές για την προσέγγιση πληθυσμών που δυσκολεύονται στο λόγο (ψυχιατρικοί ασθενείς, παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι κ.λπ.), καθώς είναι και εξαιρετικά βοηθητικές στην πρόληψη και φροντίδα της ψυχικής υγείας, αφού ωθούν το συναίσθημα να εκφραστεί μέσω του έργου και να μην γυρίσει προς τον εαυτό.
Στόχος του μαθήματος είναι ο εκπαιδευόμενος να δει τη λειτουργία των θεραπειών μέσω τέχνης και τις ιδιότητές τους, καθώς και να αντιληφθεί τα κοινά εργαλεία και προσεγγίσεις της κάθε μορφής θεραπείας, αλλά και τις διαφορές τους. Τα παραπάνω, τον καθιστούν ικανό να επιλέξει το κατάλληλο για αυτόν μοντέλο, αλλά και τις ιδιότητες που θα του φανούν χρήσιμες για το εκάστοτε περιστατικό, οι οποίες εμπεριέχονται σε όλες τις θεραπείες μέσω τεχνών. Επίσης παρουσιάζεται η βασική θεωρητική προσέγγιση των σχολών ψυχοθεραπείας και χρήση παραδειγμάτων για την κατανόησή τους, σε συνδυασμό με την εικαστική θεραπεία και τα εργαλεία της.
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Το Πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από το Παν/μιο Αιγαίου: Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου με επιστημονικά υπεύθυνο τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ευστράτιο Παπάνη. Με την ολοκλήρωσή του χορηγείται σε ηλεκτρονική μορφή «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου.
Επίσης χορηγείται και «Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού» στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά, μεταξύ άλλων, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία συμμετείχε ο/η επιμορφούμενος/η, οι ώρες επιμόρφωσης που ολοκλήρωσε, η ακριβής χρονική περίοδος υλοποίησης του προγράμματος (ημέρα/μήνας/έτος) καθώς και οι Ευρωπαϊκές Μονάδες ECVET.
Έχετε ερωτήσεις;
επικοινωνήστε στο 2103637366
Κατοχυρώστε την ειδική τιμή σε 2 βήματα:
Η Lodestone Fellows Εταιρεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως ειδικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας με έκπτωση! (κανονική τιμή προγράμματος 450 ευρώ)
Βήμα 1o:
Καταβάλλετε αρχικά το ποσό των 40 ευρώ μέσω της ιστοσελίδας μας. Αναλυτικά: Κάνετε Προσθήκη στο Καλάθι και Ολοκλήρωση Παραγγελίας. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (του επιμορφούμενου) στην ειδική καρτέλα που θα εμφανιστεί. Εκεί επιλέγετε και τον τρόπο πληρωμής: με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή τραπεζική κατάθεση ή μεταφορά (E-Banking). Αν επιλέξετε μέσω τραπέζης θα σας σταλούν στο email σας τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε το ονομ/πώνυμό σας στην αιτιολογία. Προσοχή: Σε περίπτωση που δεν βλέπετε αντίγραφο της παραγγελίας στα εισερχόμενα emails κοιτάξτε στους φακέλους: “ανεπιθύμητα” (spam), “προσφορές”, “κοινωνικά” κλπ ή καλέστε μας στο 2103637366 και 6932442927.
Βήμα 2ο:
Αφού πραγματοποιήσετε την πληρωμή των 40 ευρώ θα σας στείλουμε email με αναλυτικές οδηγίες για να εγγραφείτε στο Αιγαίο και να εξοφλήσετε την 1η από τις 2 δόσεις των 175 ευρώ στο λογαριασμό του Πανεπιστημίου. Η 1η θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως την έναρξη του προγράμματος & η 2η έως τέλη Σεπτεμβρίου. Προσοχή: Σε περίπτωση που δεν βλέπετε το email με τις οδηγίες στα “εισερχόμενα”, κοιτάξτε στους φακέλους: “ανεπιθύμητα” (spam), “προσφορές”, “κοινωνικά” κλπ ή καλέστε μας στο 2103637366 και 6932442927.
Σημειώνεται ότι η πληρωμή των διδάκτρων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Όλες οι επικοινωνίες γίνονται ψηφιακά. Σε ψηφιακή μορφή αποδίδονται όλα τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις μέσα σε 1-3 μήνες από την περάτωση των σπουδών.
Προγράμματα Ιουνίου 2020-21!
Έχετε ερωτήσεις;
επικοινωνήστε στο 2103637366
Προγράμματα Ψυχικής & Κοινοτικής Υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν/μίου Αιγαίου
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη κεντρική Γραμματεία (Μυτιλήνη) στο 2251036520 και 2251036580, εργάσιμες μέρες και ώρες 9.00-21.00. Επίσημο website ppy.aegean.gr και psichologia.gr/